Hedendaagse kunst
bereikbaar maken
voor iedereen


Het doel

Het doel is om hedendaagse kunst in Nederland en België te stimuleren en bij een groot publiek onder de aandacht te brengen.


Iedereen moet van kunst kunnen genieten, niet alleen een beperkte groep verzamelaars die via kunstgalerieën bediend worden. Juist de route via een veilinghuis of kunstgalerie is voor een breder publiek niet voldoende laagdrempelig. Met de moderne en digitale marketinginstrumenten kunnen wij via ons platform kijkopkunst.nl kunstwerken laten zien aan een veel grotere doelgroep.

Ons platform

De bestaande tussenhandel van veilinghuizen en galerieën opereert vaak niet transparant en werkt met een kleine kring van betrokkenen.


Met het platform kijkopkunst.nl willen wij juist stimuleren dat kunstwerken direct vanaf de kunstenaar de weg vinden naar elke liefhebber, ongeacht de voorkennis of het budget van de aankoper. De opbrengsten van verkochte kunstwerken investeren we direct opnieuw in de aankoop van nieuwe werken. Met een focus op het aankopen van kunstwerken van kunstenaars die nog niet tot de gevestigde orde behoren. Aanstormende talenten en relatief onbekende kunstenaars kunnen profiteren van de marketingkracht van ons platform.

Initiatief

Het online platform kijkopkunst.nl is een initiatief van Animadverto Investments


De initiatiefnemer is Remco van Nieuwenhoven, een ervaren ondernemer met 15 jaar ervaring in het realiseren en exploiteren van e-commerce projecten. En met een sterke voorliefde voor disruptive businessmodellen, zodat er vernieuwing ontstaat in sectoren die vasthouden aan een niet-transparante werkwijze. Het online platform kijkopkunst.nl is een initiatief van Animadverto Investments b.v. met KVK nummer KVK 08117556.

Het idee

In 2017 ontstond het idee om een online platform te starten voor de aankoop en verkoop van hedendaagse kunst in Nederland en België.


Met als doel het stimuleren van kunstenaars en het aanmoedigen van kunstbezit onder een breed publiek. In de prijscategorie van Euro 300,- tot Euro 3.000,- is veel kwalitatief goed en aansprekend werk te vinden. En natuurlijk is er altijd de kans dat de kunstenaar gaat doorbreken als er voldoende aandacht en promotie ontstaat voor het werk.

De uitgangspunten

 

Een online platform om het maken en bezitten van hedendaagse kunst te stimuleren. De volgende uitgangspunten zijn leidend voor het platform